Élelmiszer – Referenciák
Itt áttekintést talál néhány, az élelmiszerek/élelmiszerek kategóriájában az ipari szagszabályozással kapcsolatos referenciáinkról.Szagszabályozás garnélarákfőzésnél
A garnélarák kezelése során felszabaduló tartós halszag elleni küzdelemre szolgáló létesítmény. Itt 6 darab alacsony zajszintű porlasztót telepítettek.
Három porlasztót helyeztek el a belső térben, és a garnélarákok közelében, a levegőelvezető rendszer alatt porlasztanak.
Kívül három porlasztót helyeztek el nyomjelzővel felszerelve (fagyás ellen). Egy porlasztót a töltés közelében, kettőt pedig a légkiáramoltató rendszer kivezetésénél helyeztek el.
Szagtalanítás a hagymafeldolgozásban
Azokon az osztályokon, ahol hagymát vágnak, a dolgozókat gyakran zavarja a „hagymaszag”: egyrészt a vágás során felszabaduló erős szag, másrészt a hagymaszag okozta szemirritáció.
Két porlasztót helyeztek el a vágógép közelében, ami csökkenti a szagot és a szemirritációt.
Stankreductie bij slachtkuiken stal
Itt egy Ecodor szagtalanítót telepítettek, hogy megfékezzék az erősen ammóniatartalmú trágyaszagot, amely kifelé távozik.
Itt 14 darab nagynyomású porlasztót telepítettek egy előtető alá (amely érintkezési területként működik).
Szagcsökkentés a zsírtárolásnál
A tárolóedény (növényi) zsírokkal való feltöltése és kiürítése során szagok szabadulnak fel.
A tartályban lévő túlnyomás révén a levegőt egy szigetelt érintőkamrán keresztül az Ecodor EC250 enzimes szagtalanító készülékünk semlegesíti.
A szagterhelés megelőzése gyorsétterem közelében
Itt nagy szagterhelés fordul elő a különböző snackek sütése során.
A tetőn keresztül kilépő levegőt 4 nagynyomású porlasztóval kezelik.
A porlasztók Ecodor EC250 : víz oldatot porlasztanak 1:250 keverési arányban, átlagosan 95%-os olfaktometrikus szageltávolítási hatékonyságot mérve. Jelenleg 8 étterem van felszerelve ilyen berendezéssel.
Szagtalanítás az étteremben
Egy „csirke” étteremben a csirkék faszénparázson történő sütése során felszabaduló sütési füstöt az étterem tetőszerkezetén keresztül egy páraelszívóval a környékre bocsátják ki.
Mivel az étterem a városközpontban található, lakások/házakkal körülvéve, a helyi lakosok számos panaszt tettek a szagterhelés miatt.
Az Ecodor egy alacsony költségvetésű szagtalanító rendszert telepített, amely 4 sűrített levegős fúvókával van felszerelve, amelyek a kiszabaduló levegőt EC250 szagtalanító termékkel semlegesítik.