Vágóhidak – Referenciák
Az alábbiakban áttekintést adunk néhány, a vágóhidak kategóriájában az ipari szagok ellenőrzésére vonatkozó referenciánkról.Szagkezelés a vágóhídon – Sertések
A sertésvágás során keletkező hulladékot kemencékben melegítik. A zsírolvasztó üzemben, amelyben ezek a kemencék találhatók, a levegőt több helyen is kezelik, mielőtt a bioszűrőben utókezelik.
A vágási hulladék tárolásából származó szagot is kezelik.
Szagtalanítás a vágóhídon – Szarvasmarha
A zsírégetőből származó szagok csökkentésére egy üzemet vásároltak.
Öt porlasztót helyeztek el benne, hogy a szagot már a bioszűrő előtt a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék. Négy porlasztót a biofilter fölé helyeztek, ahol semlegesítik a maradék szagot.
Szagtalanítás a vágóhídon – Szarvasmarha
A szarvasmarhafélék belsőségeinek tárolására szolgáló hűtőtérben a dolgozókat nagy szagterhelés éri.
A helyiséget sűrített levegővel működő ködképző rendszerrel szerelték fel, amely 10 percenként 5 percen keresztül enzimeket permetez, hogy semlegesítse a szagokat.
Szagszabályozás egy csirkevágóhídon
A vágóhíd valamennyi részlegéből elszívott levegő a külső levegőbe kerül. Mivel ez a vágóhíd lakott területen található, a helyi lakosok részéről sok panasz érkezett.
A füstgázokat (összesen kb. 70 000 m3/h) egyetlen gyűjtőn keresztül egy 20 méter magas kéménybe vezetik.
Ebbe a gyűjtőbe három gyűrűs cső (7+7+6) Ecodor EC250 szagtalanító terméket fecskendez be, így semlegesítve a kiszabaduló levegőt.